Elevassistent i åk 4-6 på Franska skolan, Stockholm

Stiftelsen Franska Skolan är en friskola som följer den svenska läroplanen. Undervisningen sker på svenska men eleverna läser franska redan från förskoleklass. Verksamheten genomsyras av den franska kulturen och språket. Skolan omfattar cirka 1000 elever från förskoleklass till och med gymnasiet samt 130 anställda. Skolan ligger i centrala Stockholm.

Skolans tydliga värdegrund genomsyrar det dagliga arbetet och skapar en god arbetsmiljö för både elever och personal. Franska Skolan har ett välutbyggt elevhälsoteam som har ett nära samarbete med alla lärare i verksamheten.

Arbetsbeskrivning:

Din uppgift är att finnas med som en extra resurs i åk 4-6. Din roll är att hjälpa eleverna att klara skolan utifrån deras förutsättningar. En stor del i arbetet går ut på att hjälpa eleverna att följa med i undervisningen, bistå läraren i den pedagogiska situationen och hitta anpassningar/lösningar så att elevernas möjligheter att lära sig ska bli så bra som möjligt.

I din roll bör du ha god förmåga att samarbeta med eleverna, lärarna och övrig personal i skolan. I ditt arbete har du kontakt med lärare, mentorer, vårdnadshavare och andra inom skolan för att kunna stödja eleverna på bästa sätt.

Din profil:

Du har ett tydligt ledarskap och god förmåga att samarbeta och skapa relationer. Det är önskvärt att du har tidigare erfarenheter av att arbetat som elevassistent och/eller utbildning som barnskötare eller elevassistent.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet:
80 – 100 %, tidsbegränsad till läsåret 22/23 med eventuell förlängning.

Tillträde enligt överenskommelse/snarast.

Lön:
Fast lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansökan:
Sista ansökningsdag 221209. Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Vid mottagning av din ansökan och för att kunna behandla den kommer ett svarsmejl skickas till dig: ”SAMTYCKE TILL ARBETSGIVARENS BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER”. Du är välkommen att skicka ett bekräftelsemejl där du samtycker till behandling av dina personuppgifter.

Märk ansökan: ”Elevassistent åk 4-6″
Ansökan skickas till: ansokan@franskaskolan.se

För mer information om tjänsten, kontakta

Biträdande rektor Sanne Gustavsson

Tel 08 598 88 904

Mail: sag@adm.franskaskolan.se