Legitimerad lärare i matematik och no på mellanstadiet, Stiftelsen Franska Skolan, Stockholm

Stiftelsen Franska Skolan är en friskola som följer den svenska läroplanen. Undervisningen sker på svenska men eleverna läser franska redan från förskoleklass. Verksamheten genomsyras av den franska kulturen och språket. Skolan omfattar cirka 1000 elever från förskoleklass till år 3 på gymnasiet samt 130 anställda. Skolan ligger i centrala Stockholm.

Skolans tydliga värdegrund genomsyrar det dagliga arbetet och skapar en god arbetsmiljö för både elever och pedagoger. Franska Skolan har ett välutbyggt elevhälsoteam som har ett nära samarbete med alla pedagoger i verksamheten.

Du kommer ingå både i ett årskursarbetslag på mellanstadiet och i ett skolövergripande ämneslag tillsammans med andra erfarna, drivna, professionella lärare med ett tätt samarbete men framförallt tillhöra en grupp pedagoger som trivs på sin arbetsplats.

Information om ledig tjänst:
Vi söker en legitimerad lärare i världsklass i matematik och no med lärarlegitimation för undervisning på mellanstadiet. Klassföreståndarskap för en klass tillsammans med en annan lärare kan komma att ingå i tjänsten.

Du har:

• djupa ämneskunskaper i ditt/dina ämnen.
  • erfarenhet av att arbeta med extra anpassningar samt elevdokumentation.
  • erfarenhet av arbete med trygghet, studiero samt elevinflytande och delaktighet.
  • erfarenhet av bedömning och betygsättning samt hur du ger formativ feedback.
  • erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg.
  • en god samarbetsförmåga och är prestigelös.

Den vi söker ska behärska svenska språket väl både i tal- och skrift.

40-80% tillsvidare

Tillträde terminsstart höstterminen 2021 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Sista ansökningsdag är 2021-04-16. Ansökningsförfarandet sker fortlöpande varför tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag.

Ansökan märkt “ma/no mst” skickas till: ansokan@franskaskolan.se

För mer information om tjänsten vänligen kontakta biträdande rektor enligt nedan. Reklam eller kontakt från rekryterare undanbedes.

Anna Forsman, biträdande rektor åk 4-6

Tel: 08-598 889 04

Mail: anf@adm.franskaskolan.se

Legitimerad lärare i psykologi och filosofi på gymnasiet

Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet:

– En akademisk examen inom psykologi och filosofi, samt ett annat ämne (rätten och samhället)

– Ett brinnande intresse för att utveckla undervisningen och den egna kompetensen inom psykologi och filosofi

– Engagemang, kompetens och förmåga att inspirera eleverna. Du är bra på att skapa goda relationer till eleverna och se deras skolgång utifrån ett helhetsperspektiv. Du samarbetar väl med kollegor kring undervisning och elever.

-God vana inom digital teknik samt har höga krav på att göra undervisningen tillgänglig för alla.

Arbetsuppgifter såsom undervisning, handledning, examinationer, kursansvar, klassföreståndarskap och kursutveckling ingår i anställningen.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som initiativ- och samarbetsförmåga, förmåga att skapa goda relationer till kollegor och studenter, för att därigenom bidra till en god arbetsmiljö. Vi fäster också stor vikt vid att den anställde tar ansvar för sina arbetsuppgifter och har förmågan att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor. Viktigt för anställningen är också förmågan att samverka med det omgivande samhället.

Arbetstid/varaktighet:
50 % tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde: 2021-08-09

Lön: Fast lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansökan: Sista ansökningsdag: 2021-04-30

När vi får din ansökan: Svarsmejl skickas till dig: “SAMTYCKE TILL ARBETSGIVARENS BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER”.

För behandling av din ansökan: ett bekräftelsemejl från dig där du samtycker till behandling av dina personuppgifter.

Ansökan märkt ” psykologi & filosofi Gy”

Legitimerad klasslärare årskurs 2

Du som söker bör:

• ha gedigna ämneskunskaper för undervisning på lågstadiet.
  • ha erfarenhet av att arbeta med extra anpassningar samt elevdokumentation.
  • se elevernas trygghet och studiero samt elevinflytande och delaktighet som viktiga delar för en hög måluppfyllelse.
  • erfarenhet av att använda nationella bedömningsstöd.

Traditioner, högtider, avslutningar är viktiga inslag i vår verksamhet på Franska Skolan. Den vi söker ska behärska svenska språket väl både i tal- och skrift.

Arbetstid/varaktighet:
100% tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde: omgående!

Sista ansökningsdag: 2021-03-26

Ansökan märkt ” Åk 2 lågstadiet”

Legitimerad klasslärare lågstadiet

Du som söker bör:

• ha gedigna ämneskunskaper för undervisning på lågstadiet.
  • ha erfarenhet av att arbeta med extra anpassningar samt elevdokumentation.
  • erfarenhet av att använda nationella bedömningsstöd.

Arbetstid/varaktighet:
Vikariat läsår 21/22, med möjlighet till förlängning.

Tillträde: 2021-08-09

Sista ansökningsdag: 2021-04-16

Ansökan märkt ” Klasslärare lågstadiet”