Franska skolan är en svensk friskola som följer svensk läroplan. Undervisningen sker på svenska och eleverna läser franska från förskoleklass. Kunskaper i franska språket är inget krav, dock meriterande. Verksamheten omfattar ca 1000 elever från grundskolans förskoleklass till åk 3 på gymnasiet, samt 130 anställda. Skolan ligger i centrala Stockholm vid S:t Johannes kyrka. Vi anställer endast legitimerade pedagoger.

Lediga tjänster:

Legitimerad lärare i SO, historia och samhällskunskap på högstadiet och gymnasiet, Stiftelsen Franska skolan, Stockholm

Information om ledig tjänst:

Vi behöver förstärkning i vårt redan eminenta lärarlag då två medarbetare ska gå på föräldraledighet.

Vi söker därför två lärare i SO, historia och samhällskunskap med lärarlegitimation för undervisning på högstadiet och gymnasiet.

Du kommer arbeta tillsammans med andra erfarna, drivna och professionella lärare. Du kommer tillhöra en grupp pedagoger som verkligen trivs med och brinner för att arbeta med ungdomar.

Du har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera ungdomar till lärande utifrån deras olika behov och kan variera din undervisning. Vidare har du lätt att skapa förtroende med ungdomar. Du värdesätter ett nära samarbete med kollegor, ungdomar, föräldrar och skolledning. Som person är du lyhörd för andras kunskaper, strävar efter att alltid utveckla din undervisning och delta i det kollegiala och kollektiva lärandet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

Arbetstid/varaktighet:
50-80%, vikariat fr om höstlovet och läsåret ut.

Tillträde: 2 november 2020

Lön: Fast lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansökan: Sista ansökningsdag 2020-10-01

Ansökningsförfarandet sker fortlöpande varför tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag.

När vi får din ansökan: Svarsmejl skickas till dig: “SAMTYCKE TILL ARBETSGIVARENS BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER”.

För behandling av din ansökan: ett bekräftelsemejl från dig där du samtycker till behandling av dina personuppgifter.

Ansökan märkt ” hi/sh högstadiet & gymnasiet”
Ansökan skickas till: ansokan@franskaskolan.se

För mer information om tjänsten, kontakta:

Johan Andersson, Biträdande rektor högstadiet

Tel 08 598 88 903/070 27 03 752

Therese Bénèzeth, Biträdande rektor gymnasiet

Tel 08 598 88 907/070 78 77 193

Legitimerad lärare i musik åk F-6, Stiftelsen Franska Skolan, Stockholm

Information om ledig tjänst:

Vi söker nu just dig, en legitimerad lärare i världsklass i musik. Gärna i kombination med något annat ämne.

Du har:

• djupa ämneskunskaper i ditt/dina ämnen.
  • erfarenhet av att arbeta med extra anpassningar samt elevdokumentation.
  • erfarenhet av arbete med trygghet, studiero samt elevinflytande och delaktighet.
  • erfarenhet av bedömning och betygsättning samt hur du ger formativ feedback.
  • erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg.
  • en god samarbetsförmåga och är prestigelös.

Franska Skolan har ett välutbyggt elevhälsoteam med skolsköterska, skolpsykolog, speciallärare, specialpedagoger, resurslärare och skolkurator som har ett nära samarbete med alla pedagoger i verksamheten. Vidare har skolan tydliga uppdragsbeskrivningar för varje funktion/roll vilket skapar goda strukturer och tydlighet. Värdegrunden genomsyrar det dagliga arbetet för att skapa en god arbetsmiljö för både elever och pedagoger. Skolan ligger i en lugn del av centrala Stockholm uppe på Brunkebergsåsen. I och med närheten till stadens kulturutbud ser vi det som ett naturligt inslag i undervisningen.

Du kommer ingå både i ett årskursarbetslag på mellanstadiet och i ett skolövergripande ämneslag tillsammans med andra erfarna, drivna, professionella lärare med ett tätt samarbete men framförallt tillhöra en grupp pedagoger som trivs på sin arbetsplats.

Traditioner, högtider, avslutningar och körverksamhet är viktiga inslag i tjänsten som musiklärare på Franska Skolan.

Den vi söker ska behärska svenska språket väl både i tal- och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetstid/varaktighet:
60-70% , tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde terminsstart höstterminen 2020 eller enligt överenskommelse.

Lön:
Fast lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansökan:

Ansökan märkt “musik åk F-6” skickas till: ansokan@franskaskolan.se

För mer information om tjänsten vänligen kontakta biträdande rektor enligt nedan. Reklam eller kontakt från rekryterare undanbedes.

Anna Forsman, biträdande rektor åk 4-6

Tel: 08-598 889 04