Biträdande rektor för vårt mellanstadium – är du den vi söker?

Franska skolan är en svensk friskola med anor från 1862. Vi följer svensk läroplan, undervisningen sker på svenska och eleverna läser franska från förskoleklass. Kunskaper i franska språket är inget krav men en fantastisk möjlighet för dig som trivs i en internationell miljö. Skolans värdegrund genomsyras av hjärta, hand och hjärna. Verksamheten omfattar 950 elever från grundskolans förskoleklass till gymnasiet, samt 120 medarbetare. Skolan ligger i centrala Stockholm vid S:t Johannes kyrka.

Nu söker vi dig, en engagerad och utvecklingsorienterad kollega i vårt team. Med glädje och mod leder du skolans kompetenta medarbetare på mellanstadiet. Precis som vi är du här för att stanna och förstår att kontinuitet och uppföljning är nycklar till goda resultat.

Du har ett anpassat, utvecklande och relationellt ledarskap. Du skapar och värdesätter förtroendefulla relationer med arbetskamrater, elever, vårdnadshavare och externa samarbetsparters. Du är lyhörd för andras kunskaper och samarbetar gärna med andra. Du är nyfiken, följer aktuell skolforskning, omvärldsbevakar och är därmed drivande i elevers, kollegors och ditt eget lärande. Du har en hög digital kompetens och ser möjligheter i den digitala utvecklingen.

Du har goda kunskaper om elevhälsans tvärprofessionella arbete. Du har en god pedagogisk och didaktisk förmåga, kan inspirera och entusiasmera medarbetare i vårt gemensamma utvecklingsarbete av lärmiljöer. Önskvärt är kunskaper om att strukturera och verksamhetsnära leda kollegialt utvecklingsarbete med utgångspunkt i lektionsdesign, differentierat lärande och/eller UDL. Stor vikt kommer att läggas vid personlig kompetens.

  • Du ska vara utbildad lärare och ha lärarlegitimation.
  • Du ska ha god kunskap om grundskolans styrdokument.
  • Du ska ha erfarenhet av att leda arbete på en grundskola.
  • Du ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska.

Vi önskar att din ansökan innehåller:

  • En film, om 2-3 minuter, där du kort presenterar dig och berättar om vad som motiverar dig att söka denna tjänst hos oss.
  • Personligt brev
  • CV

Vi tillämpar provanställning för alla anställningar.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Var ligger arbetsplatsen?

Döbelnsgatan 9

11140 Stockholm

Arbetsgivaren

Stiftelsen Franska Skolan

Kontakt

Anna-Lena Bresell

Rektor

anna-lena.bresell@adm.franskaskolan.se

0707488551