Franska skolan är en svensk friskola som följer svensk läroplan. Undervisningen sker på svenska och eleverna läser franska från förskoleklass. Kunskaper i franska språket är inget krav, dock meriterande. Verksamheten omfattar ca 1000 elever från grundskolans förskoleklass till åk 3 på gymnasiet, samt 130 anställda. Skolan ligger i centrala Stockholm vid S:t Johannes kyrka. Vi anställer endast legitimerade pedagoger.

Lediga tjänster:

Legitimerad lärare i matematik och no på mellan-och högstadiet, Stiftelsen Franska Skolan, Stockholm

Franska Skolan har ett välutbyggt elevhälsoteam med skolsköterska, skolpsykolog, speciallärare, specialpedagoger, resurslärare och skolkurator som har ett nära samarbete med alla pedagoger i verksamheten. Vidare har skolan tydliga uppdragsbeskrivningar för varje funktion/roll vilket skapar goda strukturer och tydlighet. Värdegrunden genomsyrar det dagliga arbetet för att skapa en god arbetsmiljö för både elever och pedagoger. Skolan ligger i en lugn del av centrala Stockholm uppe på Brunkebergsåsen. I och med närheten till stadens kulturutbud ser vi det som ett naturligt inslag i undervisningen.

Du kommer ingå både i ett årskursarbetslag på mellanstadiet och i ett skolövergripande ämneslag tillsammans med andra erfarna, drivna, professionella lärare med ett tätt samarbete men framförallt tillhöra en grupp pedagoger som trivs på sin arbetsplats.

Information om ledig tjänst:
Vi söker en vikarierande lärare i världsklass i matematik och no med lärarlegitimation för undervisning på mellan- och högstadiet. Klassföreståndarskap för en klass tillsammans med en annan lärare ingår i tjänsten.

Du har:

• djupa ämneskunskaper i ditt/dina ämnen.
  • erfarenhet av att arbeta med extra anpassningar samt elevdokumentation.
  • erfarenhet av arbete med trygghet, studiero samt elevinflytande och delaktighet.
  • erfarenhet av bedömning och betygsättning samt hur du ger formativ feedback.
  • erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg.
  • en god samarbetsförmåga och är prestigelös.

Arbetstid/varaktighet:
100%, vikariat 3-6 månader.

Ansökan:
Sista ansökningsdag är 2020-08-31. Ansökningsförfarandet sker fortlöpande varför tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag.

Ansökan märkt ”ma/no mst/hst” skickas till: ansokan@franskaskolan.se

För mer information om tjänsten vänligen kontakta biträdande rektor enligt nedan. Reklam eller kontakt från rekryterare undanbedes.

Anna Forsman, biträdande rektor åk 4-6

Tel: 08-598 889 04

Mail: anf@adm.franskaskolan.se

Speciallärare till högstadiet, Stiftelsen Franska Skolan, Stockholm

Du har:

Vi söker en speciallärare med legitimation för undervisning i åk 7–9. Du ska ha goda kunskaper om läs- och skrivsvårigheter/dyslexi. Du ansvarar för elever med dyslexi, språkstörning och i viss mån även för elever med svårigheter inom NPF. Du skriver extra anpassningar och åtgärdsprogram samt följer upp dessa, du ger stöd åt enskilda elever både individuellt och i grupp, du skriver remissunderlag inför utredningar, du har tät kontakt med såväl vårdnadshavare som ämneslärare kring elever i behov av särskilt stöd. Du ingår i skolans elevhälsoteam. Utöver att vara en viktig del i elevhälsoteamet kommer du att ingå som en naturlig del i arbetslaget på högstadiet. Du kommer att arbeta tillsammans med andra erfarna, drivna, professionella lärare och personal med ett tätt samarbete men framförallt tillhöra en grupp pedagoger som trivs på sin arbetsplats.

Arbetstid/varaktighet:
70–100%, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Ansökan:
Sista ansökningsdag är 2020-07-10. Ansökningsförfarandet sker fortlöpande varför tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag.

Ansökan märkt ”speciallärare högstadiet” skickas till: ansokan@franskaskolan.se

Johan Andersson, biträdande rektor åk 7–9

Tel: 08-598 889 03

Mejl: joa@adm.franskaskolan.se

Legitimerad lärare i musik åk F-6, Stiftelsen Franska Skolan, Stockholm

Information om ledig tjänst:

Vi söker nu just dig, en legitimerad lärare i världsklass i musik. Gärna i kombination med något annat ämne.

Du har:

• djupa ämneskunskaper i ditt/dina ämnen.
  • erfarenhet av att arbeta med extra anpassningar samt elevdokumentation.
  • erfarenhet av bedömning och betygsättning samt hur du ger formativ feedback.
  • erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg.
  • en god samarbetsförmåga och är prestigelös.

Traditioner, högtider, avslutningar och körverksamhet är viktiga inslag i tjänsten som musiklärare på Franska Skolan.

Arbetstid/varaktighet:
60-70% , tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Ansökan:
Sista ansökningsdag är 2020-06-20. Ansökningsförfarandet sker fortlöpande varför tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag.

Ansökan märkt ”musik åk F-6” skickas till: ansokan@franskaskolan.se

Anna Forsman, biträdande rektor åk 4-6