Franska skolan är en svensk friskola som följer svensk läroplan. Undervisningen sker på svenska och eleverna läser franska från förskoleklass. Kunskaper i franska språket är inget krav, dock meriterande. Verksamheten omfattar 950 elever från grundskolans förberedande klass till gymnasiet, samt 120 anställda. Skolan ligger i centrala Stockholm vid S:t Johannes kyrka. Vi anställer endast legitimerade pedagoger.

Lediga tjänster:

Legitimerad lärare i matematik på gymnasiet, Stiftelsen Franska skolan, Stockholm

Du kommer att undervisa i matematik på gymnasiet på högskoleförberedande program. Du arbetar och ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen enligt våra styrdokument. Utöver detta har du uppgifter som bl.a. klassföreståndare och att handleda gymnasiearbete.
Tjänsten är ett vikariat under läsåret 2019/2020.
Omfattning: 40 %
Vi ser att du är behörig legitimerad lärare i ämnet och har tidigare undervisat inom gymnasieskolan, men det allra viktigaste är att du brinner för ditt yrke som lärare och verkligen trivs med att arbeta med ungdomar. Du har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera elever till lärande utifrån deras olika behov och kan variera din undervisning. Vidare har du lätt att skapa förtroende med elever. Du värdesätter ett nära samarbete med kollegor, elever, föräldrar och skolledning och är lyhörd för andras kunskaper, strävar efter att alltid utveckla din undervisning och delta i det kollegiala lärandet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.
Sista ansökningsdag 2019-06-23.
Ansökningsförfarandet sker fortlöpande varför tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag. När vi får din ansökan: Svarsmejl skickas till dig: “SAMTYCKE TILL ARBETSGIVARENS BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER”. För behandling av din ansökan: ett bekräftelsemejl från dig där du samtycker till behandling av dina personuppgifter.
Ansökan märkt “Matematik gymnasiet”

Biträdande rektor Therese Bénèzeth
Tel 08 598 88 907/070 78 77 193

Lärare i no-ämnen och matematik, Stiftelsen Franska skolan, Stockholm

Vi söker en lärare i no-ämnen, teknik och matematik med lärarlegitimation för undervisning på mellanstadiet och högstadiet. Klassföreståndarskap ingår i tjänsten. Den vi söker ska behärska svenska språket både i tal och skrift.

Arbetstid/varaktighet:
100 %, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse men så senast 8 augusti 2019.

Lön:
Fast lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansökan:
Sista ansökningsdag 2019-06-10.

Ansökan märkt ” Lärare ma no”

Biträdande rektor Jonas Lindwall

Tel 08 598 88 904

Mail: jol@adm.franskaskolan.se

Legitimerad lärare i svenska och franska, Franska Skolans Gymnasium

Vi söker en lärare i svenska och franska med lärarlegitimation och gärna med kombination drama, estetisk verksamhet, för undervisning på gymnasiet. Viss undervisning på grundskolan kan förekomma. I tjänsten ingår det dessutom att handleda gymnasiearbeten och klassföreståndarskap.

Vi arbetar i plattformarna Schoolsoft och OneNote.

Vi har språkutbyten med flera vänorter i Frankrike samt praktik i Paris för våra elever i årskurs 2.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde 8 augusti 2019.

Vi ser att du är legitimerad lärare i ämnena. Det allra viktigaste är att du brinner för ditt yrke som lärare och verkligen trivs med att arbeta med ungdomar. Du har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera elever till lärande utifrån deras olika behov och kan variera din undervisning. Vidare har du lätt att skapa förtroende med elever. Du värdesätter ett nära samarbete med kollegor, elever, föräldrar och skolledning och är lyhörd för andras kunskaper, strävar efter att alltid utveckla din undervisning och delta i det kollegiala lärandet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

Sista ansökningsdag 2019-05-24.

Ansökan märkt “sv/fr grundskolan gymnasiet”

Arbetsplatsens adress

Utbildningsnivå

Eftergymnasial utbildning två år eller längre med inriktning Pedagogik och lärarutbildning (krav)

Arbetslivserfarenhet

Lärare i gymnasiet, 2-4 års erfarenhet (meriterande)

Therese Bénèzeth, Biträdande rektor

thb@adm.franskaskolan.se

Lärare i svenska, SO och engelska, Stiftelsen Franska skolan, Stockholm

Vi söker en lärare i svenska, SO och engelska med lärarlegitimation för undervisning på mellanstadiet. Tjänsten kan även innehålla stödundervisning alternativt resurs. Beroende på den sökande så kan tjänsten variera 70 – 100%. Klassföreståndarskap ingår i tjänsten. Den vi söker ska behärska svenska språket väl både i tal och skrift.

Arbetstid/varaktighet:
70 – 100% tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse men som senast 8 augusti 2019.

Lön:
Fast lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansökan:
Sista ansökningsdag är 2019-06-10. Ansökningsförfarandet sker fortlöpande varför tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag.

Ansökan märkt “mellanstadiet sv mm”

Biträdande rektor Jonas Lindwall
Mail: jol@adm.franskaskolan.se