Franska skolan är en svensk friskola som följer svensk läroplan. Undervisningen sker på svenska och eleverna läser franska från förskoleklass. Kunskaper i franska språket är inget krav, dock meriterande. Verksamheten omfattar 950 elever från grundskolans förberedande klass till gymnasiet, samt 120 anställda. Skolan ligger i centrala Stockholm vid S:t Johannes kyrka. Vi anställer endast legitimerade pedagoger.

Lediga tjänster:

Legitimerad gymnasielärare i tyska och franska, Franska Skolans Gymnasium

Vi söker en gymnasielärare i tyska och franska med lärarlegitimation för undervisning på grundskolan och gymnasiet. I tjänsten ingår att handleda gymnasiearbeten och klassföreståndarskap.

Vi arbetar i plattformarna Schoolsoft och OneNote.

Vi har språkutbyten med flera vänorter i Frankrike samt praktik i Paris för våra elever i årskurs 2.

Tjänsten är ett vikariat läsåret 2019/2020, heltid.

Tillträde snarast möjligt.

Vi ser att du är legitimerad gymnasielärare i ämnena. Det allra viktigaste är att du brinner för ditt yrke som lärare och verkligen trivs med att arbeta med ungdomar. Du har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera elever till lärande utifrån deras olika behov och kan variera din undervisning. Vidare har du lätt att skapa förtroende med elever. Du värdesätter ett nära samarbete med kollegor, elever, föräldrar och skolledning och är lyhörd för andras kunskaper, strävar efter att alltid utveckla din undervisning och delta i det kollegiala lärandet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

Sista ansökningsdag 2019-08-30.

När vi får din ansökan: Svarsmejl skickas till dig: “SAMTYCKE TILL ARBETSGIVARENS BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER”.

För behandling av din ansökan: ett bekräftelsemejl från dig där du samtycker till behandling av dina personuppgifter.

Ansökan märkt “ty/fr grundskolan gymnasiet”

Ansökan skickas till: ansokan@franskaskolan.se

För mer information om tjänsten, kontakta

Biträdande rektor Therese Bénèzeth

Tel 08 598 88 907/070 78 77 193

Arbetsplatsens adress

Döbelnsgatan 9

Speciallärare grundskola

Vi söker en speciallärare med legitimation för undervisning i åk 6-9. Du ska ha goda kunskaper om läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, samt gärna kunskaper inom matematik. Du ansvarar för elever med dyslexi, språkstörning och i viss mån även för elever med svårigheter inom NPF. Du skriver extra anpassningar och följer upp dessa, du ger stöd åt enskilda elever både individuellt och i grupp, du skriver remissunderlag inför utredningar, du har tät kontakt med såväl vårdnadshavare som ämneslärare kring elever i behov av särskilt stöd. Du ingår i skolans elevhälsoteam och arbetslaget på högstadiet.

Arbetstid/varaktighet: 100 %, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse 2019.

Lön: Fast lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansökan: Sista ansökningsdag 2019-09-18. Ansökningsförfarandet sker fortlöpande varför tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag.

Ansökan märkt “spec JoA”

Ansökan skickas till: ansokan@franskaskolan.se

För mer information om tjänsten, kontakta bitr.rektor Johan Andersson, tel 08 59888903

alt 0702703752.