Franska skolan är en svensk friskola som följer svensk läroplan. Undervisningen sker på svenska och eleverna läser franska från förskoleklass. Kunskaper i franska språket är inget krav, dock meriterande. Verksamheten omfattar 950 elever från grundskolans förberedande klass till gymnasiet, samt 120 anställda. Skolan ligger i centrala Stockholm vid S:t Johannes kyrka. Vi anställer endast legitimerade pedagoger.

Lediga tjänster:

NO-lärare på mellanstadiet

Vi söker en lärare i no-ämnen och matematik med lärarlegitimation för undervisning på mellanstadiet. Klassföreståndarskap ingår i tjänsten. Den vi söker ska behärska svenska språket både i tal och skrift.

Arbetstid/varaktighet:
80-100 %, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse men så snart som möjligt.

Lön: Fast lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansökan: Sista ansökningsdag 2018-12-14. Ansökningsförfarandet sker fortlöpande varför tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag.

När vi får din ansökan: Svarsmejl skickas till dig: “SAMTYCKE TILL ARBETSGIVARENS BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER”.

För behandling av din ansökan: ett bekräftelsemejl från dig där du samtycker till behandling av dina personuppgifter.Ansökan märkt ” no ma mellanstadiet”
Ansökan skickas till: ansokan@franskaskolan.se

För mer information om tjänsten, kontakta

Rektor Björn Kullgard

Tel 08 598 88 901/0707755849

Bitr.rektor Johan Andersson,

tel 08 598 88 903/0702703752.

Studie- och yrkesvägledare, Stiftelsen Franska Skolan.

Vi söker nu en utbildad studie- och yrkesvägledare till grundskola och gymnasium.

Arbetsbeskrivning: I tjänsten ingår både vägledning och information till både elever
och föräldrar i åk 9 och gymnasium.

Kvalifikationer: Examinerad studie- och yrkesvägledare.

Vi söker dig som: har god kännedom om gällande regelverk för gymnasieval.

har god kännedom om regelverket gällande universitets- samt högskolestudier. Är en skicklig informatör.
Är noggrann administratör med god vana att skriva bilagor inför gymnasievalet.

Arbetstid/varaktighet: Tjänsten är en visstidsanställning på 1.5 år med möjlighet till förlängning, deltid 30%.
Tillträde: 2018-11-26 eller enligt överenskommelse.
Anställningsprocessen sker löpande och tjänsten kan därmed vara tillsatt innan ansökningstiden gått ut.
Lön: Fast månadslön enligt överenskommelse.
Kollektivavtal finns.
Ansökan: Sista ansökningsdag 2018-11-19.
Ansökan märkt “SYV ht 2018”.
Ansökan skickas till:
ansokan@franskaskolan.se
För mer information om tjänsten kontakta: Björn Kullgard Rektor. Tel 08 598 88 901.
bjorn.kullgard@adm.franskaskolan.se

Legitimerad lärare i historia, gymnasiet, Stiftelsen Franska skolan, Stockholm.

Vi söker en lärare i historia med lärarlegitimation för undervisning på gymnasiet. I tjänsten ingår klassföreståndarskap på gymnasiet. I tjänsten ingår också att handleda elever med deras gymnasiearbeten.

Den vi söker ska behärska svenska språket både i tal och skrift. Behörighet i filosofi samt kunskaper i franska språket är meriterande, dock inget krav. Vi välkomnar både nyutexaminerade pedagoger att söka tjänsten liksom pedagoger med lång erfarenhet.

Tjänsten är en visstidsanställning vårterminen 2019. Tjänstens omfattning är 80 %.

Månadslön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Sista ansökningsdag är 11 november 2018.

Ansökan skickas till ansokan@franskaskolan.se

Ansökningsreferens: Lärare i historia, gymnasiet