Franska skolan är en svensk friskola som följer svensk läroplan. Undervisningen sker på svenska och eleverna läser franska från förskoleklass. Kunskaper i franska språket är inget krav, dock meriterande. Verksamheten omfattar 950 elever från grundskolans förberedande klass till gymnasiet, samt 120 anställda. Skolan ligger i centrala Stockholm vid S:t Johannes kyrka. Vi anställer endast legitimerade pedagoger.

Lediga tjänster:

Speciallärare grundskolan

Information om ledig tjänst:

Vi söker en speciallärare med legitimation för undervisning i åk 7-9. Du ska ha goda kunskaper om läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, samt kunskaper inom matematik. Du ansvarar för elever med dyslexi, språkstörning och i viss mån även för elever med svårigheter inom NPF. Du skriver extra anpassningar och åtgärdsprogram samt följer upp dessa, du ger stöd åt enskilda elever både individuellt och i grupp, du skriver remissunderlag inför utredningar, du har tät kontakt med såväl vårdnadshavare som ämneslärare kring elever i behov av särskilt stöd. Du ingår i skolans elevhälsoteam och arbetslaget på högstadiet.

Arbetstid/varaktighet: 100 %, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde 10 augusti 2020.

Lön: Fast lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansökan: Sista ansökningsdag 2020-03-29. Ansökningsförfarandet sker fortlöpande varför tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag.

Ansökan märkt ”spec  JoA”

Ansökan skickas till: ansokan@franskaskolan.se

För mer information om tjänsten, kontakta bitr.rektor Johan Andersson, tel 08 59888903 alt 0702703752.

Arbetsgivarens webbplats

www.franskaskolan.se