Föräldraföreningen

Franska Skolan har sedan många år en stark Föräldraförening. Föreningen drivs av en styrelse bestående av tio föräldrar som jobbar helt ideellt för att bibehålla och stärka Franska Skolans höga kvalitet. Alla familjer är välkomna som medlemmar! Ett medlemskap kostar 200:-/familj och läsår.

Genom ditt medlemskap kan Föräldraföreningen bl a

–        Arrangera föräldraseminarier

–        Dela ut stipendiet Skolans Eldsjäl, vilket är en symbolisk summa till någon ur skolans personal som har utmärkt sig under året.

–        Arrangera den årliga vårfesten Fête du Printemps, där eleverna tjänar pengar till sina klasser

–        Dela ut ett stort antal bokstipendier till elever vid skolavslutningarna.

–        Dela ut penningbidrag (efter ansökan) till diverse elevprojekt (t ex skolans idrottsförening).

Föräldraföreningens styrelse fungerar som länken mellan elever, föräldrar och skolledning där Föräldraföreningens Ordförande har en tät dialog med skolans ledning och samarbete med de mycket viktiga Föräldrarepresentanterna, två per klass.

Medlemskap i Föräldraföreningen (200:-/familj och läsår) betalas via BG 5738-0578 eller  Swish nummer: 1235441829  Ange familjens efternamn och barnets/barnens klasser i meddelandefältet

Styrelsens protokoll, kontaktuppgifter finns att läsa på Schoolsoft. Under fliken “Filer & Länkar” och “Alla filer & länkar”. Har du några frågor, kontakta oss gärna.

Tack för att ni hjälper oss att göra skillnad!

Hälsningar Föräldraföreningens styrelse

Email: foraldraforeningen@franskaskolan.se